Tarina

Kekseliäät veljekset perustivat Pizza Hutin

Pizza Hutin ja Pan Pizzan tarina alkoi Wichitassa, Yhdysvalloissa vuonna 1958, kun veljekset Frank ja Dan Carney päättivät yhdistää amerikkalaisen piiraan ja italialaisen pizzan. Veljesten äiti lainasi 600 dollaria aiemmin baarina toimineen kiinteistön muuttamiseksi ravintolaksi.

Ravintolan nimi syntyi puolivahingossa. Siihen piti saada sana ”pizza”, ja koska ravintolan rakennus muistutti mökkiä ja nimikyltissä oli tilaa vain kahdeksalle kirjaimelle, syntyi ”Pizza Hut”.

Amerikkalaiset rakastuivat Pizza Hutiin heti. Kymmenessä vuodessa ravintoloita oli jo 300, ja vuonna 1970 ketju laajeni kansainvälisille markkinoille. Nykyään Pizza Hut on maailman suurin pizzaketju, johon kuuluu lähes 6 600 yksikköä Yhdysvalloissa ja yli 4 000 yksikköä yli 100 maassa.

Suomen ensimmäinen Pizza Hut avattiin vuonna 1987 Helsingin Citykäytävään. Nykyään Suomessa on yhteensä seitsämän Pizza Hut-pistettä: Helsingissä kaksi ravintolaa, kaksi Expressiä ja yksi Take Away Shop sekä Take Away Shop Tampereella. Suomen Pizza Hutin uusin ravintola avatttin vuonna 2017 Espoon Tapiolaan.

Pizza Hut -brändin omistaa maailman suurin ravintola-alan yritys Yum Brands, Inc., jolla on yli 33 000 ravintolaa ja yli 840 000 työntekijää yli 100 maassa. Yritys on pizzatoimialan markkinajohtaja yli 37 miljardin Yhdysvaltain dollarin liikevaihdolla ja se on listattu New Yorkin pörssissä (NYSE: YUM).

Pizza Hutin lisäksi yhtiöllä on kolme muuta maailmanlaajuisesti johtavaa ravintola-alan brändiä: Kentucky Fried Chicken KFC, Taco Bell sekä erityisesti Yhdysvalloissa tunnettu kalaruokiin keskittynyt Long John Silver´s. All American Food Restaurant A&W on Pohjois-Amerikan vanhin yhä toiminnassa oleva pikaruokaketju.

Yhteystiedot

Katso ravintoloiden yhteystiedot ja aukioloajat

TOIMISTO

Askur Oy / Pizza Hut
Mannerheimintie 20b, 6.krs
00100 Helsinki

POSTIOSOITE

PL 151
00100 Helsinki

LASKUTUSTIEDOT

Askur Oy vastaanottaa osto-laskut verkkolaskuina. Mikäli yrityksellänne ei ole mahdollisuutta verkkolaskutukseen, ovat myös paperilaskut mahdollisia.

Verkkolaskutusosoite
OVT-tunnus:
Askur Oy
003720342286

Operaattori: OpusCapita Group Oy
Operaattorin välittäjätunnus: 003710948874

PAPERILASKUT

Askur Oy
PL 22442
00063 LASKUNET

HUOM! Jotta skannauspalvelu voi kohdistaa laskunne, pitää tämä laskutusosoite olla mainittuna myös itse laskussa.

Rekry

Etsimme joukkoomme työntekijöitä!

Oletko luotettava ja vastuuntuntoinen tiimipelaaja? Etsimme joukkoomme jatkuvasti nopeaoppisia ja innostuneita osa-aikaisia työntekijöitä. Aikaisempi ravintola-alan työkokemus ei ole välttämätöntä, sillä koulutamme sinut! Jos olet kiinnostunut työmahdollisuuksista Pizza Hutissa, lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi sähköpostilla rekry(a)pizzahut.fi tai nouda hakemus suoraan ravintolasta.

Ravintolat ja yhteystiedot