Tarina

Kekseliäät veljekset perustivat Pizza Hutin

Pizza Hutin ja Pan Pizzan tarina alkoi Wichitassa, Yhdysvalloissa vuonna 1958, kun veljekset Frank ja Dan Carney päättivät yhdistää amerikkalaisen piiraan ja italialaisen pizzan. Veljesten äiti lainasi 600 dollaria aiemmin baarina toimineen kiinteistön muuttamiseksi ravintolaksi.

Ravintolan nimi syntyi puolivahingossa. Siihen piti saada sana ”pizza”, ja koska ravintolan rakennus muistutti mökkiä ja nimikyltissä oli tilaa vain kahdeksalle kirjaimelle, syntyi ”Pizza Hut”.

Amerikkalaiset rakastuivat Pizza Hutiin heti. Kymmenessä vuodessa ravintoloita oli jo 300, ja vuonna 1970 ketju laajeni kansainvälisille markkinoille. Nykyään Pizza Hut on maailman suurin pizzaketju, johon kuuluu lähes 6 600 yksikköä Yhdysvalloissa ja yli 17 700 yksikköä yli 100 maassa.

Suomen ensimmäinen Pizza Hut avattiin vuonna 1987 Helsingin Citykäytävään. Nykyään Suomessa on yhteensä seitsämän Pizza Hut-pistettä: Helsingissä kaksi ravintolaa, kaksi Expressiä ja yksi Take Away Shop sekä Take Away Shop Tampereella. Suomen Pizza Hutin uusin ravintola avatttin vuonna 2017 Espoon Tapiolaan.

Pizza Hut -brändin omistaa maailman suurin ravintola-alan yritys Yum Brands, Inc., jolla on yli 33 000 ravintolaa ja yli 840 000 työntekijää yli 100 maassa. Yritys on pizzatoimialan markkinajohtaja yli 37 miljardin Yhdysvaltain dollarin liikevaihdolla ja se on listattu New Yorkin pörssissä (NYSE: YUM).

Pizza Hutin lisäksi yhtiön muita maailmanlaajuisesti johtavia ravintola-alan brändejä ovat Kentucky Fried Chicken KFC ja Taco Bell.

Yhteystiedot

Katso ravintoloiden yhteystiedot ja aukioloajat

TOIMISTO

Askur Oy / Pizza Hut
Mannerheimintie 20b, 6.krs
00100 Helsinki

POSTIOSOITE

PL 151
00100 Helsinki

LASKUTUSTIEDOT

Askur Oy vastaanottaa osto-laskut verkkolaskuina. Mikäli yrityksellänne ei ole mahdollisuutta verkkolaskutukseen, ovat myös paperilaskut mahdollisia.

Verkkolaskutusosoite
OVT-tunnus:
Askur Oy
003720342286

Operaattori: OpusCapita Group Oy
Operaattorin välittäjätunnus: 003710948874

PAPERILASKUT

Askur Oy
PL 22442
00063 LASKUNET

HUOM! Jotta skannauspalvelu voi kohdistaa laskunne, pitää tämä laskutusosoite olla mainittuna myös itse laskussa.

Rekry

Hae nyt rekry@pizzahut.fi

Etsimme joukkoomme reippaita koko- ja osa-aikaisia ravintolatyöntekijöitä. Hae heti lähettämällä vapaamuotoinen hakemuksesi sähköpostilla rekry(a)pizzahut.fi tai voit myös ottaa yhteyttä suoraan ravintolaan tai alue-päällikköön.

Ajankohtaiset haut löydät pizzahut.fi/rekry ja ravintolat ja yhteystiedot.